Κυριακή 14 Μαΐου 2017

17 Μάη - Όλες και όλοι στην απεργία

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να υπογράψει ένα νέο Μνημόνιο διαρκείας, με αιματηρά πλεονάσματα 3,5% και αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις. Αν και υποκριτικά δηλώνουν ότι δεν συναινούν,  μαζί  συντάσσονται  ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ - ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ που ούρλιαζαν εδώ και καιρό να “κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση”.

Με τα μέτρα, που θέλουν να ψηφίσουν στις 18/5 και να εφαρμόσουν από το 2018,  πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις (μείωση αφορολόγητου, μείωση προσωπικής διαφοράς), συρρικνώνουν τις κοινωνικές δαπάνες, επιταχύνουν τις διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών των λαϊκών νοικοκυριών, αλλάζουν το εργασιακό τοπίο (κατάργηση Κυριακάτικης αργίας, διευκόλυνση ομαδικών απολύσεων), συνεχίζουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κ.α) στα εγχώρια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Πάνω από 100 είναι τα προαπαιτούμενα που πρέπει να υλοποιηθούν…

Και αφού θα μας έχουν “γδάρει” μας υπόσχονται τα περίφημα αντίμετρα που περιλαμβάνουν φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις και  ελεημοσύνη για τους… φτωχούς. Ο Τσίπρας μάλιστα μας προκαλεί ανοιχτά λέγοντας ότι «δεν βλέπει κανένα να αντιδρά στις πλατείες», θεωρώντας ότι συναινούμε στην πολιτική του !

Να απαντήσουμε στις προκλήσεις και να  ξαναβγούμε  στους δρόμους και στις πλατείες !

Για να σπάσουμε τα μνημόνια διαρκείας, που μας επιβάλλουν ΕΕ και  ΔΝΤ σε συνεργασία με τα ντόπια αφεντικά, χρειάζεται ένας απεργιακός και λαϊκός ξεσηκωμός με συνέχεια και κλιμάκωση, χωρίς άλλη ανάθεση και αναμονή για κοινοβουλευτικές εξελίξεις, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νεολαία από ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ και στη συνέχεια ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ, ήρθε η ώρα μετά την εμπειρία τόσων χρόνων, να βγάλουμε τα απαραίτητα συμπεράσματα, να οργανωθούμε και να γίνουμε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε !